Ga direct naar inhoud
Nieuws

Pauwelsdag: natuurinformatiekar op Natuurbegraafplaats Huis ter Heide

28 augustus 2024 | Annette den Dulk

Natuurgebied Huis ter Heide is een verborgen pareltje waar je heerlijk kunt wandelen. Een prachtig natuurgebied met vennen vol kikkers, libellen en watervogels. In dit vogelparadijs kun je bovendien zomaar oog in oog staan met Schotse hooglanders. Het is ook een populair leefgebied voor reeën, vossen en dassen. Dit natuurgebied ligt in het hart van Landschapspark Pauwels, die op 22 september de Pauwelsdag organiseren. Natuurmonumenten is uiteraard aanwezig op deze dag: we staan met onze natuurinformatiekar op de inspiratiemarkt van Natuurbegraafplaats Huis ter Heide. Daarnaast organiseren we een wandeling door natuurgebied Huis ter Heide.

natuurinformatiekar Midden-Brabant

Natuurinformatiekar

Deze speciale aanhanger zit vol natuurschatten, ontdekspelletjes en doe-dingen. We vertellen je verhalen en natuurweetjes over het gebied. Hiermee heb je alles op zak om zelf lekker de natuur in te gaan! Je kunt deze dag ook gratis mee met onze gids het gebied in: om 13.00 uur start de wandeling van zo’n 5 km. vanaf onze natuurinformatiekar. Inschrijven voor deze wandeling kan via onze website. Zijn alle plekjes al volgeboekt? Kom dan om 14.00 uur naar onze informatiekar. We proberen dan een extra wandeling te organiseren. 

Natuurbegraafplaats Huis ter Heide

In het hart van Brabant ligt natuurgebied Huis ter Heide. Van de 1.000 hectare is 35 hectare ingericht als natuurbegraafplaats. Het vroegere jachthuis is het kantoor van Natuurbegraven Nederland. De natuur verwondert, biedt rust en troost. Een laatste rustplaats in de natuur is daarom een geruststellende gedachte. Op 22 september organiseert natuurbegraafplaats Huis ter Heide van 12.00-16.00 uur een inspiratiemarkt.

Pauwelsdag

Landschapspark Pauwels is een uitgestrekt gebied ten zuiden van de Loonse en Drunense Duinen en Kaatsheuvel / de Efteling en ten noorden van Tilburg. Een unieke omgeving waar natuur, landbouw, recreatie, water, cultuurhistorie en industrie samenkomen. Op zondag 22 september vindt de Pauwelsdag plaats. Op verschillende locaties in het Landschapspark organiseren alle partners allerlei activiteiten om te laten zien wat er in het gebied gebeurt en te beleven is. Naast onze wandeling is er dus nog meer in het Landschapspark te doen!

Annette den Dulk
Annette den Dulk