Ga direct naar inhoud
Buurserzand

Wandelen in Buurserzand

  • Bok met klaver

    Met deze tips spot je meer reeën - het uiterlijk

    Een ree spotten in het Buurserzand is niet moeilijk. Er leven al jaren een honderdtal reeën. Maar hoe zie je of het een bok of geit is? Misschien is het een jaarling. De boswachters van Natuurmonumenten delen in tien onderwerpen tips. Zo zie je tijdens een wandeling nog meer, en geniet je misschien daardoor ook nog meer. Hier lees je over de verschijning, het uiterlijk.

    Bekijk
    Bekijk
  • ree

    Met deze tips spot je meer reeën

    Wandel je door het Buurserzand dan is de kans op ontmoeting met een ree groot. Het gebied is rustig, afwisselend en al jarenlang de thuisbasis van een honderdtal reeën. Natuurfotografen en wandelaars kunnen er hun hart ophalen. Leer de geheimen van het reeën-leven kennen via onderstaande 10 thema’s. Jij weet dan straks precies of je een jaarling, reegeit of bok in het vizier hebt.

    Bekijk
    Bekijk
  • Ree
    Tip

    Fotografiehut Buurserzand

    In het Buurserzand is het goed reeën spotten. Een beetje natuurliefhebber of natuurfotograaf kan er zijn hart ophalen. Wij verwonderen ons ook nog keer op keer. Die verwondering, die natuurbeleving delen we graag. We maakten een schuilhut, een fotografiehut zodat jij onopgemerkt dieren kunt spotten en fotograferen. Met een beetje geluk heb jij binnenkort van dichtbij een ree in de kijker.

    Bekijk
    Bekijk
  • Buurserzand Galgenslat

    Het Galgenslat in het Buurserzand

    Het Buurserzand was vroeger een ruig en afgelegen gebied met woeste gronden en heide. Je zou denken dat er in zo'n onherbergzaam stuk Nederland niet veel gebeurde. Maar niets is minder waar. Het Buurserzand zit vol verhalen. Het Galgenslat bijvoorbeeld ligt aan de rand en bestaat uit heide en bos, met daarin een paar vennetjes. En zo idyllisch als het er nu bij ligt, zo afschrikwekkend was deze plek vroeger.

    Bekijk
    Bekijk
  • harrevelder schans

    De Harrevelderschans in het Buurserzand

    Aan de rand van het Buurserzand vind je een schans uit de Tachtigjarige Oorlog. In deze oorlog kwamen de Nederlanden in opstand tegen de katholieke Spaanse overheersers. De schans is aangelegd aan de toenmalige handelsweg naar Mūnster, de Buurserbeek. Veel handel uit Duitsland ging via deze waterweg naar de hanzesteden zoals Zutphen. Strategisch was het dus een belangrijke plek. Naast de Bommelas, de Buurserbeek en het Buursermeertje ademt ook dit deel van het Buurserzand één en al historie.

    Bekijk
    Bekijk