Ga direct naar inhoud
Nieuws

Plant je eigen boom tijdens de boomplantdagen in Loenen

21 oktober 2024 | Ramona Fredriks

Op zaterdag 30 november en zondag 1 december 2024 zijn er boomplantdagen in natuurgebied Reeënberg bij Loenen. Natuurmonumenten biedt tijdens dat weekend de mogelijkheid om een bijzonder moment in het leven te vieren of te herdenken door het planten van een toekomstboom.

Boomplantdag Reeenberg Loenen 2024

De boswachters van Natuurmonumenten helpen bij het planten van de bomen en wie dat wil kan een houten boomschijfje met een persoonlijke tekst aan de boom hangen. Er is een beperkt aantal plaatsen voor de boomplantdagen beschikbaar, daarom is het nodig om vooraf een ticket te reserveren. De boomplantactiviteit duurt ruim twee uur en is inclusief vervoer per huifkar naar het bos, koffie of thee met iets lekkers en een wandeling met een gids terug naar het startpunt. 

Soortenrijk en toekomstbestendig bos 

Voor een gevarieerd, gezond en toekomstbestendig bos is het nodig om jonge inheemse boom- en struiksoorten aan te planten in natuurgebied Reeënberg. Denk aan eik, boswilg en hazelaar. De soortenrijkdom aan planten, bodemleven, vogels en andere dieren krijgt zo een enorme impuls. Variatie in boom- en struiksoorten maakt het bos beter bestand tegen de gevolgen van klimaatverandering, zoals droogte, ziektes of plagen. Als één soort het zwaar krijgt, dan zullen de overige boom- en struiksoorten het bos in stand houden. Ook vormt het nieuwe loofbos straks een brandveilige zone op de overgang tussen natuur en nabijgelegen recreatieparken, omdat loofbomen grote natuurbranden kunnen afremmen.

Ramona Fredriks
Ramona Fredriks