Ga direct naar inhoud
Nieuws

Niet één maar twee vacatures in beheerteam Midden-Brabant

26 augustus 2024 | Annette den Dulk

In de loop van 2025 gaat de coördinator natuurbeheer van het team Midden-Brabant na ruim 40 dienstjaren bij Natuurmonumenten met pensioen. Het gapende gat dat ontstaat wil het beheerteam graag voor zijn door nu al op zoek te gaan naar een nieuwe coördinator. Gebiedsmanager Carolien Lok: “Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat onze huidige coördinator met een gerust hart van zijn welverdiende pensioen kan gaan genieten, omdat hij de kans heeft om zelf zijn opvolger wegwijs te maken.” Dit is niet de enige vacature in het beheerteam. Carolien: “We zoeken ook naar een boswachter natuurbeheer die daarnaast boa-taken op zich wil nemen.” Twee vacatures dus in het leukste team van Natuurmonumenten!

eilandje in Diaconieven

Beheerteam Midden-Brabant

De beheereenheid Midden-Brabant beheert vijf natuurgebieden: Loonse en Drunense Duinen, Huis ter Heide, Kampina, Oisterwijkse Bossen en Vennen en het Moergestels Broek. De natuur varieert van uitgestrekte stuifzanden, bossen, heide, vennen naar graslanden, akkers en beekdalen. Met meer dan drie miljoen bezoekers per jaar staan wij in de top 3 van drukst bezochte natuur in Nederland. Het team bestaat uit 18 enthousiaste collega’s en ongeveer 350 vrijwilligers. Samen werken we aan de bescherming en beleving van deze natuurgebieden.

Vacature coördinator natuurbeheer

Voor de Midden-Brabantse gebieden Kampina, Oisterwijkse Bossen en Vennen en het Moergestels Broek zoeken we de coördinator natuurbeheer. In deze functie ben je het gezicht van Natuurmonumenten en het aanspreekpunt voor bezoekers, omwonenden, pachters, ondernemers en lokaal bestuur in Midden-Brabant. De huidige coördinator is aan het aftellen richting zijn pensioen en draagt zijn kennis en ervaring graag over aan een opvolger. Reageren op deze vacature kan vóór 22 september. Je vindt de vacature via deze link

Vacature boswachter natuurbeheer met boa-taken

Ook de boswachter natuurbeheer gaat aan de slag in de Kampina, Oisterwijkse Bossen en Vennen en het Moergestels Broek. In deze functie organiseer je de praktische uitvoering van natuurbeheerwerkzaamheden samen met vrijwilligers, aannemers en collega’s. Wanneer je in het veld bent, ben je herkenbaar als boa, zodat je toezicht kan houden en kan handhaven indien nodig. Op deze functie kun je reageren t/m 15 september. Dit is de link naar deze vacature.

Help jij mee?

In onze zoektocht naar deze twee nieuwe collega’s kunnen we wel wat hulp gebruiken! Help jij ze mee verspreiden?

 

Annette den Dulk
Annette den Dulk