Van oude schuur naar multifunctioneel gebouw
Hij is klaar voor gebruik: de oude schuur bij de Hompesche Molen. Afgelopen half jaar is er hard gewerkt om de grote, lege en niet bruikbare ruimte aan te passen naar een multifunctioneel gebouw. Huurder Igor Stel en zijn horecateam staan te trappelen om hier gasten te verwelkomen.
De oude muren en het bestaande houtwerk is intact gebleven. “We wilden zoveel mogelijk de oorspronkelijke elementen behouden”, vertelt projectleider Nick Opbroek van Natuurmonumenten. “Zo is het dak geïsoleerd, met behoud van de bestaande spanten. Metselwerk is schoongemaakt en waar nodig hersteld. Nieuw is de grote, moderne pui die uitzicht biedt op de speelnatuur. Net als de volledige nieuwe vloer voorzien van vloerverwarming en de toiletgroepen in de gang.”
Kroedwusj
Uitbater van horeca de Hompesche Molen is ondernemer Igor Stel en zijn team. Zij hebben de ruimte afgelopen weken sfeervol ingericht, helemaal passend bij de Maasvallei. Aan het plafond hangen 2.500 handgeplukte en gedroogde kruiden uit het gebied, die samen een echt kroedwusj-kunstwerk vormen. De robuuste boomstamtafels zijn afkomstig uit het Grensmaasgebied, en ook de vroegere ‘verkessjtal’ is niet te missen.
Grote groepen
“Inmiddels hebben de eerste vergaderingen, bruiloften en familiefeesten al plaatsgevonden”, vertelt Igor. “Evenals als een feest van een lokaal bedrijf. De ruimte is ideaal voor grote groepen. We kunnen hier zo’n 150 gasten verwelkomen. De eerste reacties zijn oprecht heel enthousiast. En dat zijn wij ook. We kijken er naar uit om jong en oud te ontvangen en een bijzondere beleving aan te bieden. Kom gerust eens kijken. We zien benieuwd wat u ervan vindt!”
Vervolgwerkzaamheden
Nu de eerste schuur klaar is, hopen we ook vaart te kunnen maken met de verbouwing van de losstaande schuur, waar nu het horeca-uitgiftepunt is. De planning hiervoor is nog niet bekend en hangt samen met de herformulering van de horecafunctie in het omgevingsplan. Natuurmonumenten is verder nog in overleg met gemeente Maasgouw om het terrein beter en mooier in te richten, met aandacht voor auto- en fietsparkeren en extra groen in de vorm van een boomgaard.
Binnenkort zelf iets te vieren of gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk eens op de horecawebsite.