Ga direct naar inhoud
Nieuws

Grote groepen wulpen trekken over onze Delta

29 augustus 2024 | Otto de Kat

Wulpen trekken deze dagen over de Zuidkust van Schouwen. Een prachtig gezicht is het, groepen van wel 100 tot 200 vogels strijken neer in de gebieden rondom de Oosterschelde.

vogeltrek

De wulp is onze grootste steltloper met bovenal de langste snavel, ze broeden hoofdzakelijk in Noord-Europa in slechts een kuiltje op de grond. Dit doet niet alleen het vrouwtje, maar ook het mannetje helpt met broeden.

Vogeltrek
De winter brengen wulpen graag door in een milder klimaat, vaak aan de kust, in West-Europa maar ook trekken er groepen door naar Afrika. Onze Delta vormt een rijk gedekte tafel voor deze grote groepen steltlopers. Op het menu staan verschillende Zeeuwse zaligheden. Wadpieren zijn favoriet, maar daarnaast doen ze zich ook te goed aan kleine vis, verschillende schelpdieren en krabbetjes.

Komt dat zien
Beleef de vogeltrek aan de Zuidkust van Schouwen en maak zelf kennis met een van de meest fascinerende natuurverschijnselen. Plekken om de vogeltrek goed te zien zijn onder andere uitkijkpunt Tuurgat in natuurgebied Gasthuisbevang, het natuurbelevingspunt in Levensstrijd of aan de dijk bij Flauwershaven. 

Otto de Kat
Otto de Kat