Gisteravond 11 maart was er een openbare informatiebijeenkomst in Rhede (D) over geplande windturbines vlakbij de Nederlandse grens en erg dicht tegen natuurgebieden Wooldse Veen en Kulverheide waar Natuurmonumenten eigendommen heeft. Voorafgaand eraan was er een vredige demonstratie door onder andere bezorgde burgers voor het gemeentehuis. Zij toonden verzet tegen de komst windmolens.
Natuurmonumenten maakt zich zorgen om de eventuele komst van drie mega windmolens vlakbij de Duits-Nederlandse grens. Want ze komen pal naast haar Natura 2000 natuurgebied Wooldse Veen ten zuiden van Winterswijk. En dat is slecht nieuws voor de natuur. Onderteken nu de petitie 'Plaats geen Duitse windmolens op de grens bij Nationaal Landschap Winterswijk'.
Natuurmonumenten maakt zich zorgen om de eventuele komst van drie mega windmolens vlakbij de Duits-Nederlandse grens. Want ze komen pal naast haar Natura 2000 natuurgebied Wooldse Veen ten zuiden van Winterswijk. En dat is slecht nieuws voor de natuur.
Natuurorganisaties luiden de noodklok over het voornemen voor een nieuw bedrijventerrein aan de Misterweg bij Winterswijk. De locatie ligt precies in de zone die in aanmerking komt om de verstoorde robuuste ecologische verbinding tussen de natuurgebieden Wooldse Veen, Korenburgerveen en Bekendelle te herstellen. Het doel is onder meer om leefgebieden van das, kleine ijsvogelvlinder en gladde slang met elkaar te verbinden.
De afgelopen jaren is gewerkt aan het herstel van het Wooldse Veen bij Winterswijk, een waardevol hoogveenmoeras op de grens van Nederland en Duitsland. Daarvoor sloegen vijf jaar geleden provincie Gelderland, Natuurmonumenten, Waterschap Rijn en IJssel en gemeente Winterswijk de handen ineen.
Dankzij de inzet van de beheervrijwilligers uit Winterswijk kunnen wandelaars en fietsers genieten van een prachtig panorama vanuit de uitkijk in het Wooldse Veen.