Ga direct naar inhoud
Nieuws

Help de boswachter het Soesterveen open te houden

09 oktober 2024 | Saré Geurts

Kom jij zaterdag 2 november 2024 de boswachter helpen het prachtige landschap van het Soesterveen open te houden? Meld je dan nu aan!

Vrijwilligers in het Soesterveen

Waar?

In Soest ligt het natuurgebied Soesterveen. Soesterveen is een reliek, zo’n 8 hectare groot,  van ooit een zeer groot hoogveengebied met zeldzame veenplanten zoals kleine zonnedauw, veenpluis, bruine en witte snavelbies en kleinste egelskop. Vanwege de kwetsbare natuur is dit natuurgebied normaal niet toegankelijk. 
 

Wat ga je doen?

Door verdroging in de regio verdwijnt dit landschap langzaam. Om deze planten en het landschap een kans te bieden wordt jaarlijks in Soesterveen door vrijwilligers hard gewerkt om het gebied open te houden. Om Soesterveen ook in de toekomst goed te kunnen beschermen is er in 2018 een herstelplan uitgevoerd. Maar de inzet van velen vrijwilligers blijft ook nu de belangrijke basis voor een goede toekomst voor dit gebied. Al jarenlang helpen vrijwilligers Natuurmonumenten door het gebied open te houden door met de hand jonge bomen en struiken te verwijderen. Dit gebeurt door het hele boompje te rooien, dus met de wortelkluit erbij. Zwaar maar heel voldoend werk!

Aanmelden?

Enthousiast? Meld je nu hier aan! De dag is van 9.00u tot 12.30u. Er wordt gezamenlijk afgesloten met koffie en een lekkere kop soep.

Geen plekken meer beschikbaar of verhinderd 2 november? Mail [email protected] en sluit een andere keer aan bij de enthousiaste en gezellige vrijwilligersgroep! 

 

Saré Geurts