Ga direct naar inhoud
Nieuws

Geniet van prachtige Nederlandse natuurfilms tijdens WFFR 2024

21 oktober 2024 | Natascha Hokke

Tijdens de tiende editie van Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) kun je genieten van de mooiste, nieuwste en meest impactvolle natuurfilms, waarbij ook een aantal van eigen bodem! Ruim vijftig natuurfilms uit het binnen- en buitenland zijn van 4 t/m 10 november 2024 te zien op het witte doek in de Rotterdamse bioscoop Cinerama. Deze feestelijke jubileumeditie opent met de wereldpremière van De Verwonderaars van de Rotterdamse filmmaker Rik van der Linden.

Banner WFFR 2024

Ook zijn er veel films van eigen bodem, thema- en shortprogramma’s en een filmtournee door Rotterdam. 

De boswachters van Natuurmonumenten zijn vanaf de start, inmiddels 10 jaar geleden, groot fan van het enige natuurfilmfestival in ons land! Ze zijn dan ook heel trots dat het WFFR weer belangrijke en vernieuwende films op het gebied van natuurbehoud toont. 

Ben je benieuwd? Kijk voor kaarten, het volledige programma en meer informatie op www.wffr.nl.

Openingsfilm: De Verwonderaars 

WFFR 2024 opent op 4 november met De Verwonderaars van Rik van der Linden: een ode aan de altijd nieuwsgierige natuurliefhebber. De mensen die altijd maar tellen, turven en staven. Zij beheren, beschermen, planten en zaaien, en oogsten telkens meer ontzag voor de kracht en pracht van de natuur. 

De Verwonderaars is Van der Lindens eerste natuurdocumentaire voor het witte doek en gaat tijdens WFFR in wereldpremière. Bekijk hieronder de trailer en lees een gesprek met de maker.

De Verwonderaars

Boeren met de natuur

Een andere film van Nederlandse bodem is Heggeweer – De natuur van de boeren. Deze film laat zien dat agrarisch natuurbeheer mooie natuur kan opleveren. De agrarische natuurvereniging Vereniging Streekbeheer Rijnstromen (VSR) bestaat uit een groep grondeigenaren, vooral boeren, die op hun grond natuurbeheer uitvoeren. Ze graven poelen voor amfibieën, leggen akkerranden aan, gaan pas maaien als de weidevogels uitgebroed zijn, planten nieuwe heggen en hagen of leggen zelfs een plasdrasgebied aan. Deze film toont aan hoe de methodes van deze natuurvereniging de biodiversiteit verbeteren en hoe boeren en natuurbeschermers op een bijzondere manier kunnen samenwerken.

Rotterdam de boer op!

Ook rondom Rotterdam wordt door boeren, boswachters en organisaties hard gewerkt aan ruimte voor natuur op het platteland. ‘Rotterdam de boer op!’ is een beweging van meer dan 20 partijen die – dankzij een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij – samen werkt aan meer biodiversiteit op het platteland, lokale en natuurinclusieve producten gemakkelijk verkrijgbaar maakt in de stad en een gezonde bedrijfsvoering voor boeren.

Rotterdam de boer op! staat deze editie van het WFFR met een mobiele expositie op het festival. Kom gerust langs en ga in gesprek over hoe jij kunt bijdragen aan meer biodiversiteit op het platteland.

Rotterdam de boer op - krat vol groente

Natuurinclusieve boodschappen haal je bij verschillende boeren rondom Rotterdam

WFFR gaat op tournee!

WFFR’s tiende verjaardag vieren we graag met de hele stad. Daarom kunnen natuurfilmliefhebbers, naast vertoningen op het festival, ook genieten van films in de wijk. Bewonder het werk van (inter)nationale filmmakers of neem deel aan een van de activiteiten. WFFR Lokaal komt t/m 10 november langs 19 locaties door heel Rotterdam. Zo brengt WFFR natuur voor iedereen dichtbij. 

WFFR 2024: alle data op een rij 

De tiende editie van Wildlife Film Festival Rotterdam is van 4 t/m 10 november 2024 in filmtheater Cinerama. De films zijn van 5 november t/m 5 december ook online te bekijken. WFFR Lokaal toert t/m 10 november door de wijk. Film- en natuurliefhebbers kunnen dit jaar ook in Wageningen genieten van WFFR ’24: Wageningen Wildlife is van 13 t/m 17 november in Visum Mundi

Kijk voor kaarten, het volledige programma en meer informatie op www.wffr.nl.

Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter