Wil jij in deze gekke tijden een zinvolle en positieve bijdrage leveren aan het beschermen van onze natuur? Heb jij regelmatig tijd? Dan ben je bij Natuurmonumenten op de goede plek. Wij zoeken mensen die houden van natuur, mensen én van ons. Op dinsdagavond 11 februari organiseert bezoekerscentrum Oisterwijk daarom een informatieavond van 19.00 tot 21.00 uur voor mensen die geïnteresseerd zijn om bij ons vrijwilliger te worden. Pas op! Het is heel gezellig bij ons en je loopt het risico enthousiast te worden.
Geschiedenis herenigt: uitbaters Boshuis Venkraai ontvangen foto van opening 110 jaar geleden
Wat zoek jij? Denk jij al een tijdje over een zinvolle vrijwilligersbaan? Dan ben je bij ons op de goede plek. Wij zoeken mensen die houden van natuur, kinderen en van ons.
Hoe staat het ervoor met de kwaliteit van de Oisterwijkse Bossen en Vennen? Tijdens de kwaliteitstoets kijken collega’s van verschillende disciplines of we nog op koers zitten met het beheer. Onlangs is de kwaliteitstoets voor de Oisterwijkse Bossen en Vennen opgeleverd mét goede aanknopingspunten voor de komende jaren.
Bij de Outdoor Escapes van Bezoekerscentrum Oisterwijk word je niet opgesloten in een kamertje, maar ga je het bos in!
Het eerste deel van het halfverharde pad van de Groot Speijckroute heeft een metamorfose ondergaan. De nieuw aangebrachte laag zorgt ervoor dat deze route weer toegankelijk is voor iedereen!
Op 14 maart bracht Minister van der Wal van Natuur en Stikstof een werkbezoek aan N2000 gebied Kampina. Ze wilde met eigen ogen zien hoe stikstof een natuurgebied beïnvloedt en wat gedaan kan worden om het gebied beter te beschermen. Natuurmonumenten en Natuur en Milieu heetten haar welkom.
Stormen Dudley, Eunice en Franklin waren krachtig en zorgden voor flink wat omgevallen bomen. Desondanks levert het de natuur ook zeker wat op!
De snoek als het geheime wapen!
De Brabantse Milieufederatie, Brabants Landschap en Natuurmonumenten zijn constructief kritisch op het ontwerp-beleidskader Landbouw en Voedsel 2030 van de provincie Noord-Brabant. Het landbouw- en voedselsysteem moet gaan bijdragen aan het herstel van natuur, bodem, water, biodiversiteit en de gezonde leefomgeving: “Dat vraagt om extra support om een trendbreuk met het verleden te realiseren.” De natuur- en milieuorganisaties delen deze ambities. Tegelijkertijd vinden ze het nog te onduidelijk hoe de provincie deze ‘trendbreuk’ wil realiseren.