Ga direct naar inhoud
Nieuws

Word vrijwilliger in de Nieuwkoopse Plassen

19 augustus 2024 | Natascha Hokke

De boswachters van Natuurmonumenten in de Nieuwkoopse Plassen zijn op zoek naar hulp. Er staan op dit moment 2 vrijwilligersvacatures open. Zo zoeken ze vrijwilligers die kunnen helpen met het mooi houden van dit unieke natuurgebied of met het onderhoud van de excursieboten. Houd je van de natuur en ben jij handig? Dan zoeken we jou!

Nieuwkoopse Plassen

Vrijwilligerswerk op een van de mooiste plekken in Zuid-Holland

De Nieuwkoopse Plassen is een typisch Hollands landschap, gelegen in Zuid-Holland bij de plaatsen Nieuwkoop, Noorden en De Meije. Ooit bestond Nederland voor een groot deel uit laagveen zoals de Nieuwkoopse Plassen. Nu komen zulke uitgestrekte laagveengebieden en hun bijzondere planten en dieren niet veel meer voor. De Nieuwkoopse Plassen zijn belangrijk voor de purperreiger, groenknolorchis en noordse woelmuis. Hun populaties behoren tot de belangrijkste van Nederland.

Samen met vrijwilligers behouden de boswachters dit unieke natuurgebied zodat bijzondere planten en dieren hier een plek vinden.

Op dit moment zoeken de boswachters versterking! Er staan 2 vrijwilligersvacatures open.

1. Vrijwilliger natuurbeheer/ technisch beheer

Samen met andere vrijwilligers steek je op donderdag de handen uit de mouwen. De werkzaamheden gebeuren in overleg en bestaan onder andere uit het snoeien en zagen van boompjes en struiken, verslepen van takken, onderhoud van recreatieve voorzieningen en rasters. Tevens is er op donderdag een groep actief die zich speciaal bezig houdt met het vervaardigen en plaatsen van hekken

Kijk hier voor de volledige vacature >

Nieuwkoopse plassen

2. Vrijwilliger onderhoud fluisterboten

De Nieuwkoopse Plassen beleef je het beste vanaf het water! Daarom organiseert Natuurmonumenten veel vaartochten met de fluisterboot. Voor het technische onderhoud zoeken we hulp.

Als vrijwilliger bij de Nieuwkoopse Plassen help je met het onderhoud van onze twee elektrisch aangedreven fluisterboten, die meer dan 300 excursies per jaar over de plassen varen. We zoeken iemand die het leuk vindt om aan de boten te sleutelen en ervoor te zorgen dat ze in goede staat blijven. Deze functie kan indien gewenst gecombineerd worden met andere vrijwilligerstaken, zoals excursieleider of beheervrijwilliger. Je werkt nauw samen met de coördinatoren van onze excursies.

Kijk hier voor de volledige vacature >

Herfstvaartocht op de Nieuwkoopse Plassen

Meer informatie over de Nieuwkoopse Plassen?

Ben je benieuwd geworden naar de Nieuwkoopse Plassen? Neem eens een kijkje op de website! Hier vind je de agenda met vaartochten en routes door het natuurgebied.

Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter