Ga direct naar inhoud
Nieuws

Kampeerders helpen boswachters Veluwezoom

15 augustus 2024 | Susanne Blommaert

Twee weken per jaar verandert de boomgaard bij het boswachterskantoor van Veluwezoom in een camping. En wel een heel bijzondere!

Vobulakamp in de boomgaard van Veluwezoom

Het ziet eruit als een mooie natuurcamping, waar je zo bij zou willen staan. Maar het is geen gewoon kampeerterrein. Het gaat hier om een soort pop-up camping in een oude boomgaard. Verschillende tenten en caravans staan gezellig onder de fruitbomen, volwassenen en gezinnen met kinderen vormen er samen het VOBULA-kamp. ’s Morgens helpen ze de boswachters mee met allerlei klussen in Nationaal Park Veluwezoom. De rest van de dag genieten ze van het vakantiegevoel op deze fijne plek en organiseren gezellige activiteiten voor wie wil. 

Belangrijk werk

Het is inmiddels een traditie. De tijdelijke camping is hier al jaren en sommige deelnemers zijn al vaak geweest. Ze onthaasten, komen los van de dagelijkse bezigheden en zijn lekker actief in de buitenlucht. De kampeerders hebben ook dit jaar veel werk verzet. Zo hebben ze Japanse duizendknoop verwijderd, een hardnekkige plant die andere planten verdringt. Belangrijk werk voor een beschermd natuurgebied. Ze hebben paden en bermen opgeschoond. Het klassieke smeedijzeren hek bij het boswachterskantoor kreeg een nieuwe lik verf en ziet er weer pico bello uit. 

Fijne sfeer

Vele handen maken licht werk, en de boswachters zijn dan ook heel blij met deze hulptroepen. Boswachter Richard: ‘De gasten van het VOBULA-kamp doen goed werk voor de natuur. Ze pakken ook klussen op die anders zouden blijven liggen.’ Met een lach wijst hij om zich heen. ‘Dat gaat allemaal in een heel goede sfeer en het is ook nog gezellig hier op het erf. Superleuk toch?'

Kom kamperen

Denk je nou, dat wil ik ook wel een keer meemaken? Meld je dan aan voor volgend jaar! Lees meer over VOBULA kamperen > 

Susanne Blommaert
Susanne Blommaert