Veel beschermde kustvogels hebben baat bij de suppletie van de Galgeplaat en Slikken van den Dortsman. Iedere nieuwsbrief lichten we een soort uit die profijt heeft bij het ophogen van de voedselrijke slikken en zandplaten. Deze editie: de wulp, onmiskenbaar door zijn fluitende roep en kromme snavel.
Op 27 november 2024 heeft de stuurgroep Zandhonger akkoord gegeven op het definitief ontwerp van de suppletie Galgeplaat en Slikken van den Dortsman, onder voorbehoud van financiële dekking, planning en vergunningen.
Tot groot verdriet is onze gebiedsmanager en teamhoofd Gert de Groot ons ontvallen. Gert was jarenlang het gezicht van Natuurmonumenten in Zeeland.
We praten je graag bij tijdens een winter webinar over de suppletie van de Galgeplaat en Slikken van den Dortsman op dinsdag 28 januari van 19.30 tot 21.00 uur.
Vele beschermde kustvogels hebben baat bij de suppletie van de Galgeplaat en Slikken van den Dortsman. Deze editie: de kanoet, een langeafstandstrekvogel pur sang.
Dagelijks maken duizenden kustvogels gebruik van de voedselrijke zandplaten in de Oosterschelde om uit te rusten tijdens hun verre reis of voor hun dagelijkse kost.
Zoals het ontwerp ons nu laat zien, hebben we straks 3 miljoen m3 zand en slib nodig voor de suppletie. Waar gaan we al dat materiaal vandaan halen?
De Galgeplaat en Slikken van den Dortsman in de Oosterschelde zijn een belangrijke plek voor vogels en zeehonden.
Een prachtig gezicht is het, groepen van wel 100 tot 200 vogels
Een heel team van vrijwillige Deltawachters wisselt elkaar af om de natuur boven en onder water te laten beleven. Dit keer is het de beurt aan Astrid en Richard