Ga direct naar inhoud
Nieuws

Help de boswachter op Marker Wadden

09 oktober 2024 | Elsa Pater

Meld je aan voor de natuurwerkdag op vrijdag 1 november!

Vaar mee naar Marker Wadden en trek samen met boswachter Tim Captein het veld in. Fysieke arbeid, lekker in de buitenlucht, wat wil je nog meer? Tim nodigt iedereen uit om de handen eens flink uit de mouwen te steken. De Natuurwerkdag vindt plaats op vrijdag 1 november en er is plaats voor 60 enthousiaste vrijwilligers.

Marker Wadden vanuit de lucht

Wat gaan we doen?

De boot vertrekt ’s ochtends om 10.00 uur en tegen 11.00 uur kom je aan op Marker Wadden. Na een korte introductie wordt de groep in kleine groepjes verdeeld en gaat iedereen op pad. We gaan deze dag jonge boompjes verwijderen. Dat doen we zodat het landschap gevarieerd en deels open blijft. Daarmee blijft Marker Wadden een goed thuis voor vele soorten, waaronder de pioniersvogels. Voor hen is Marker Wadden de laatste jaren van grote waarde gebleken. De boompjes worden verzameld en gebundeld zodat ze op een andere plek, waar bomen juist nodig zijn, kunnen worden geplant. Om 17.00 uur is de dag afgelopen en vaar je met z’n allen terug naar Lelystad. Deelname is gratis, je moet je wel aanmelden maar je hoeft niet te betalen voor de overtocht naar Marker Wadden.

Lees de uitnodiging van Tim en meld je aan! Alle informatie vind je hier: 

https://www.natuurwerkdag.nl/klussen/help-de-boswachter-op-marker-wadden/

Wat is de Natuurwerkdag?

LandschappenNL en de provinciale Landschapsbeheerorganisaties organiseren al 24 jaar lang de Nationale Natuurwerkdagen: het grootste vrijwilligersevenement in het groen. Op meer dan 500 locaties in heel Nederland zetten trotse vrijwilligers samen de schouders eronder voor een groene en gezonde leefomgeving.

Elsa Pater Marker Wadden
Elsa Pater

Boswachter Communicatie & Beleven Marker Wadden