Ga direct naar inhoud
Nieuws

Vervanging waterwinputten start dit najaar, Vitens organiseert excursie

10 september 2024 | Anouk Ballot

De geplande vervanging van de vier bestaande waterputten in Loohuisbos in Aalten starten dit najaar. Drinkwaterbedrijf Vitens gaat de vier bestaande putten vervangen omdat deze verouderd zijn en nieuwe putten noodzakelijk zijn voor het maken van schoon en veilig drinkwater. Het gaat hier om het vervangen van putten en niet om een uitbreiding. De nieuwe putten liggen alle vier aan de Aaltense kant van het bos.

De waterwinputten in Loohuisbos, Aalten, voor vervanging

De waterwinlocatie ligt in een natuurgebied van Natuurmonumenten. Vitens en Natuurmonumenten bespreken samen wat er moet gebeuren en hoe eventuele effecten op de beplanting zoveel mogelijk beperkt kunnen blijven. Daarnaast is het bosonderhoud van Natuurmonumenten afgestemd op de werkzaamheden van Vitens. “Zo zorgen we ervoor dat de verstoring tot een minimum beperkt blijft”. Daarnaast bekijken ecologen van Vitens en Natuurmonumenten de mogelijkheid om enkele putten om te bouwen tot vleermuisonderkomen.

De werkzaamheden voor het vervangen van de putten starten op zijn vroegst half november 2024.

Excursie
Om belangstellenden in de gelegenheid te stellen met eigen ogen te zien hoe het gebied is ingericht en wat een waterwinput is, organiseren drinkwaterbedrijf Vitens en Natuurmonumenten op donderdag 26 september een excursie. Deze excursie is voor iedereen toegankelijk.

Het programma ziet er als volgt uit:
16:45 u   Inloop bij Suzie's Farm 
17:00 u   Start uitleg over noodzaak en uitvoering 
17:20 u   Rondleiding naar puttenlocaties
18:00 u   Einde rondleiding

De excursie stond al eerder gepland, maar is destijds uitgesteld. Belangstellenden die zich al opgegeven hadden, ontvangen automatisch een uitnodiging voor deze nieuwe datum.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar [email protected]

Anouk Ballot
Anouk Ballot