Ga direct naar inhoud
Nieuws

Werkzaamheden Eerderhooilanden in volle gang

16 september 2024 | Liesbeth Voorthuijsen

Samen met Provincie Overijssel en waterschap Vechtstromen werken we aan de Natura 2000 opgave in Eerderhooilanden. De werkzaamheden zijn in volle gang. Het project is naar verwachting eind 2024 afgerond.

Eerderhooilanden

Provincie Overijssel heeft in Eerderhooilanden een Natura 2000-opgave om kwetsbare en bijzondere natuur te beschermen en te herstellen. Dit project maakt daar onderdeel van uit.

Vistrap

De huidige Hammerwetering wordt gedempt en vervangen door een ondiepe natuurlijke waterloop (een slenk) door Eerderhooilanden. Bij de uitmonding in de Regge wordt een vistrap aangelegd. Dit zorgt ervoor dat vissen heen en weer kunnen zwemmen tussen leefgebied en paaigronden.

Waterkering

Om te voorkomen dat agrarische percelen ten zuiden van Eerderhooilanden regelmatig overstromen, wordt een waterkering aangelegd, ter vervanging van de waterkering langs de huidige Hammerwetering. Ook wordt het huidige wandelpad door Eerderhooilanden aangepast aan de nieuwe situatie.

Routes omgeleid

Tijdens de werkzaamheden wordt het wandelpad door Eerderhooilanden omgeleid. Dit is ter plaatse aangegeven. Na de werkzaamheden wordt het pad iets verlegd. 

Meer weten?  Lees verder bij waterschap Vechtstromen 

 

Omleiding wandelingen Eerderhooilanden

Omleiding wandelingen Eerderhooilanden

Liesbeth Voorthuijsen