Scouting Eerde plant bomen op landgoed Eerde
Afgelopen weekend heeft Scoutinggroep Eerde met ongeveer 25 leden diverse bomen geplant op het landgoed. De geplante soorten, waaronder eik, haagbeuk, linde en lijsterbes, dragen bij aan een gevarieerd boslandschap. Dit komt de biodiversiteit en het leefgebied van verschillende diersoorten ten goede.
Een lange geschiedenis van samenwerking
De band tussen Scouting en Landgoed Eerde gaat meer dan een eeuw terug. In 1913 erfde Philip Dirk baron van Pallandt het landgoed en stelde het open voor de padvinderij. Aanvankelijk kampeerden padvinders bij de Steile Oever aan de Regge en later bij Ada's Hoeve aan de Vecht. In 1923 werden de eerste leiderscursussen voor padvinders gehouden op Gilwell Ada's Hoeve. Vanaf dat jaar fungeerde het kampeerterrein op Eerde als hoofdkampeerterrein en opleidingscentrum voor het Nederlandsche Meisjesgilde, later bekend als het Nederlandse Padvindstersgilde.
Labelterrein op een landgoed
Vandaag de dag is het labelterrein Eerde van Scouting Nederland nog steeds een populaire bestemming voor scoutinggroepen. Maar wat is een labelterrein precies? Dit is een kampeerterrein speciaal bedoeld voor scoutinggroepen en beschikt over een keurmerk van Scouting Nederland. Dit keurmerk, geïntroduceerd in 1976, garandeert dat het terrein voldoet aan specifieke richtlijnen die het scoutingspel en de natuurbeleving ondersteunen. Deze terreinen worden beheerd door vrijwilligers en bevinden zich op verschillende mooie locaties in Nederland.
De recente boomplantactie van Scoutinggroep Eerde onderstreept de voortdurende samenwerking tussen de scouting en Landgoed Eerde en draagt bij aan het behoud en de verrijking van dit historische natuurgebied.