Ga direct naar inhoud
Nieuws

In Ootmaanlanden en Koningsschut werken aan natuurontwikkeling

28 augustus 2024 | Sanne van Gemerden

Vanaf maandag 26 augustus zijn de werkzaamheden in Ootmaanlanden en Koningsschut hervat na een bouwvak van drie weken. Met de werkzaamheden worden de gebieden ingericht als natuur- en waterbergingsgebied. Daarbij wordt een robuuste klimaatbuffer gerealiseerd. Die zorgt ervoor dat Meppel droge voeten houdt en dat water langer vastgehouden kan worden als dat nodig is. Benieuwd welke werkzaamheden tot nu toe zijn uitgevoerd? Met twee fotoverslagen geven we u een kijkje op de bouwplaats!

Koningsschut

Fotoverslag vistrap Koningsschut

In Koningsschut wordt momenteel een klimaatbuffer gerealiseerd. De klimaatbuffer vangt water op bij veel neerslag en houdt het water vast tijdens droge periodes. Met dit fotoverslag zie je wat er is gebeurd van juni tot en met augustus. Vanaf maandag 26 augustus zijn de werkzaamheden weer hervat na een bouwvak. Leuk om te vertellen: de eerste vissen zijn al gezien in de vistrap!

Luchtfoto Ootmaanlanden

Luchtfoto Ootmaanlanden

Natuur- en klimaatbuffer Ootmaanlanden

Ootmaanlanden wordt ingericht als natuurgebied en klimaatbuffer. In februari 2024 zijn de werkzaamheden gestart. Tijdens de bouwvak (van maandag 5 augustus t/m vrijdag 23 augustus) lag het werk even stil maar nu is het weer opgestart. Met dit fotoverslag kun je een kijkje nemen op de bouwplaats. Vanaf de Rijksweg tussen Uffelte en Wittelte kun je de werkzaamheden ook zelf volgen, er staat zelfs een uitkijktoren waarmee je het gebied van boven ziet.

Sanne van Gemerden
Sanne van Gemerden

Boswachter communicatie en beleven Zuid Drenthe Tijdelijk persvoorlichter (feb, mrt, apr)