Ga direct naar inhoud
Nieuws

Nieuwe wandelroute bij Epen in de voetsporen van Eli Heimans

27 augustus 2024 | Paul Wijenberg

Deze vernieuwde wandelroute is een eerbetoon aan Eli Heimans (1861 - 1914). Als liefhebber van natuur en landschap rondom de Volmolen in Epen schreef hij vol verwondering zijn boekje "Uit ons Krijtland". Beleef tijdens deze wandelroute zijn ontdekking van het authentieke Geuldal opnieuw.

In de voetsporen van Eli

“Goed dat we in het vrije Limburg zijn, we denken er niet eens aan, of de boschjes en het weiland misschien verboden terrein konden zijn; we loopen maar raak, langs het watertje door wei- en bouwland, over een erf, zoo nodig door het huis heen; het prikkeldraad en de poortjes zijn alleen versperring voor de koeien.”(blz. 56)

Zo maar een citaat uit het boekje van Eli Heimans over dit gedeelte van het Geuldal. Het was zijn uitnodiging aan de rest van Nederland om dit prachtige natuurgebied te bezoeken en te beleven. Die uitnodiging werd vanaf toen op grote schaal overgenomen en bracht heel veel wandeltoeristen naar het Geuldal. Nu nodigen wij u graag uit: we hebben een van zijn wandelingen uitgewerkt als nieuwe wandelroute voor u. Met enkele citaten als leidraad laten we u graag het Geuldal optimaal beleven. 

Zoals het toen was?.... Bijna zoals het toen was! 

Treed met deze wandelroute in zijn voetsporen. 

Paul Wijenberg
Paul Wijenberg