Ga direct naar inhoud
Nieuws

Herder voor een dag op de Sallandse heuvelrug

24 september 2024 | Ellen van den Berg

Sprengenberg, Sallandse Heuvelrug - Ervaar het authentieke leven van een schaapsherder op de prachtige Sallandse Heide! Natuurmonumenten introduceert een gloednieuwe activiteit: 'Herder voor een Dag'.

herder met haar schapen

Vroeg op

Vanaf 8.00 uur vertrekken deelnemers vanaf Herberg De Pas en stappen zij in de voetsporen van de herder, samen met een gids. In slechts een halve dag ontdek je de fascinerende wereld van de schaapsherder. Leer hoe zij, samen met haar honden, de kudde door het landschap leidt. Deze unieke ervaring biedt een diepe duik in het vakmanschap van het herderschap, van het geven van commando’s aan de honden tot het beheren van de kudde.

 

Shaun, Flappie en Shrek

De schapen, waaronder beroemde types zoals Shaun, Flappie en Shrek, grazen op de Sprengenberg en spelen een cruciale rol in het behoud van de heide. De schaapsherder zal je vertellen hoe hun gegraas de heide vitaal houdt en waarom deze dieren onmisbaar zijn voor het natuurbeheer in dit gebied.

 

Struinen

Wandel door het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug, waar je ook buiten de gebaande paden komt. Denk hierbij aan veepaden en ruige stukken heide die je normaal gesproken niet ziet. Deze avontuurlijke tocht biedt een unieke kans om de natuur op een heel andere manier te beleven.

Er zijn maar een paar plaatsen beschikbaar. Boek nu alvast hier je ticket.

Ellen van den Berg