Ga direct naar inhoud
Nieuws

Dag van de Boswachter op De Plateaux

02 oktober 2024 | Yvonne van Moll

Bezoek de boswachter op zondag 27 oktober tussen 13.00 en 16.00 uur. Kom een frisse neus halen, wandel mee met de boswachter en speel de speciale OERRR herfstbingo voor kinderen. Voor iedereen staat de warme chocomel klaar op de Barrier 15a in Bergeijk.
De activiteiten en excursies kosten €5,- per persoon. Ben je lid van Natuurmonumenten of OERRR dan mag je gratis meedoen.

boswachter

Herfstpret voor kinderen

Kom naar de boswachterdag vol leuke OERRR kinderactiviteiten. Ga met de OERRR stempelkaart op pad en doe mee aan de herfstbingo, kom naar het vragenuur met de boswachter en maak een natuurschilderijtje. De warme chocomel staat klaar en als het weer het toelaat maken we een kampvuur en roosteren we marshmallows.

 

kampvuur

Warme chocomel en marshmallows

Wandeling met de boswachter

Loop tijdens de Dag van de Boswachter mee met één van de excursies. Om 14.00u en 15.00u starten de wandelingen onder leiding van de boswachter. Ga mee en ontdek de verhalen over het oude ambacht van bevloeien, kom meer te weten over het beheer van het bos en tuur over de heidevelden naar onze grote grazers. Strek schoenen aan die vies mogen worden en meld je aan bij de ontvangstplek naast de parkeerplaats. De excursie duurt ongeveer een uur en is 4 kilometer lang. Let op: het kan altijd uitlopen.

 

boswachter Joris Vloeiweiden

Boswachter Joris aan het werk op de vloeiweiden

Boswachter communicatie en beleven Yvonne van Moll
Yvonne van Moll