Ga direct naar inhoud
Nieuws

Help de boswachter mee

23 oktober 2024 | Miranda Fieret

Tijdens de Klimaatweek op donderdag 14 november ben je welkom om 9.00 uur tot 12.00. Daarna kun je samen lunchen en is er een rondleiding. Gezamenlijk gaan we vanaf de parkeerlocatie naar het natuurgebied van Natuurmonumenten. Doe stevige schoenen aan; voor werkhandschoenen en gereedschap wordt gezorgd door de boswachters John en Miranda.

Heidag in Chaam

Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer onderhouden hier diverse natuurgebieden. In het stroomgebied van de Chaamse Beek heb je een weids uitzicht over weilanden vol bloemen. Houtwallen en knotwilgen liggen als linten in het landschap. Vandaag zorgen we voor de heide. De dennen die hier snel de kop op steken, moeten we eruit halen. Op deze manier blijft er ruimte voor de heide en soorten die hier hun thuis hebben.

Rondleiding 
Wil je meer weten over de natuur dichtbij? Ga dan in de middag mee met Helmut van Pelt, boswachter bij Staatsbosbeheer. Hij vertelt je vanaf meer over het gebied. De rondleiding start om 12.30 uur (tot 14.00). Dat wordt genieten van het diverse landschap waarbij bos, heide, vennen en graslanden zich van hun beste kant laten zien. Ontdek het tijdens deze heerlijke buitendag.

Doe ook mee!
Geïnteresseerd om samen met de boswachters op pad te gaan? Meld je dan voor dinsdag 12 november aan via deze link.

Miranda Fieret
Miranda Fieret