Ga direct naar inhoud
Nieuws

Nieuwe brug over de Roode Beek gereed

24 juli 2024 | Paul Wijenberg

Begin juli is het oude bruggetje over de Roode Beek vervangen door een nieuwe, houten brug. De brug moet helpen om de bijzondere planten en dieren in het bronnengebied beter te beschermen. Dat is namelijk een uniek stukje Brunssummerheide, met pionierplanten, vochtige heide en - verder stroomopwaarts - zeldzaam hoogveen.

Aanleg van de nieuwe voetgangersbrug over de Roode Beek

Onder de voet

Het gebied rond de brug is een populaire recreatieplek. Maar de planten en dieren in het gebied zijn zeldzaam én kwetsbaar. Zij worden door de vele bezoekers letterlijk en figuurlijk onder de voet gelopen. Een betere inrichting met een nieuwe, verplaatste brug moet de natuur beter beschermen. Op de plek van de oude brug is om diezelfde reden een hekwerk geplaatst.

Alleen voor wandelaars

De brug is alleen bedoeld voor wandelaars, niet voor ruiters en MTB-ers. Zij kunnen andere delen van de Brunssummerheide via de speciale ruiter- of MTB-paden verkennen. 

Samen sterk voor natuur

De werkzaamheden vinden plaats met steun van het Programma Natuur voor Natura 2000-gebieden. Hiermee ondersteunen provincie en Rijk het herstel van kwetsbare natuurgebieden. Zo zetten we ons samen in om de natuur te beschermen en behouden. 

Meer weten?

Kijk voor meer informatie over natuurherstel op de Brunssummerheide op onze projectpagina of abonneer je op onze nieuwsbrief. Heb je naar aanleiding van dit nieuwsbericht vragen? Mail ons dan: [email protected] 

Paul Wijenberg
Paul Wijenberg