Ga direct naar inhoud
Nieuws

Kleuraanpassing wandelroute

24 juli 2024 | Paul Wijenberg

De populaire wandelroute van 4,5 kilometer die sinds jaar en dag met lichtblauwe kleurringen werd gemarkeerd is omgezet naar de witte wandelroute. Om de regelmatige verwarring bij wandelaars weg te houden....

Lichtblauw wordt wit

Een van de gemarkeerde wandelroutes op de Brunssummerheide heeft een nieuwe kleur gekregen. De lichtblauw gemarkeerde route die o.a. langs de heidevelden en de Koffiepoel leidt is omgezet naar witte wandelroute. In het terrein zijn de kleurringen op de markeringspaaltjes allemaal vernieuwd en op de grote infopanelen aan de entrees van het natuurgebied is deze wijziging ook kenbaar gemaakt.

Wandelen of ruiteren?

We kregen regelmatig de melding dat wandelaars op de lichtblauwe wandelroute in verwarring raakten omdat er ook een lichtblauwe ruiterroute is gemarkeerd. Dat is een erfenis uit eerdere tijden. Wandelaars volgden - ondanks de afwijkende routepalen met icoonplaatje en woeste routegrond - de ruiterroute en raakten dan het spoor bijster. Met een dwaalactiviteit in plaats van een aangename heidewandeling als gevolg. 

We hebben nu deze lichtblauwe wandelroute geheel omgezet naar een witte wandelroute. Zie ook de routepaaltjes in het gebied. De route zelf is ongewijzigd gebleven, net als de afstand van 4,5 kilometer Dit zal onverminderd een van de populairste manieren van kennismaking met dit natuurgebied blijven. Je kunt de route hier raadplegen en uitprinten. 

Paul Wijenberg
Paul Wijenberg