Ga direct naar inhoud
Nieuws

Natuurmonumenten zoekt buitenmensen voor Ankeveense Plassen

10 september 2024 | Olga Ekelenkamp

Steek jij graag de handen uit de mouwen? En ben je een echt natuur- en buitenmens en hou je ervan om fysiek bezig te zijn? Woon je in de buurt van de Ankeveense plassen? En heb je op de vrijdag tijd over? Dan is de functie van vrijwilliger natuurbeheer iets voor jou!

Beheervrijwilligers in de Ankeveense Plassen
Vrijdag Natuurdag

Samen met andere vrijwilligers ga je op vrijdag aan de slag in de natuur van de Ankeveense Plassen. Met een boot vaar je elke week naar een mooie plek, vaak niet toegankelijk voor bezoekers. Daar ga je jonge boompjes omzagen op legakkers en rietlanden. We werken van 9.30 tot 14.30 uur. Natuurmonumenten zorgt voor kleding, handschoenen, laarzen, en gereedschap. 

Bijzondere vogels en planten

De Ankeveense Plassen zijn een bijzonder laagveengebied. Deze natte natuur is niet alleen zeldzaam in Nederland, maar ook in Europa en wordt daarom als Natura2000-gebied beschermd. Natuurmonumenten wil dit gebied zo veel mogelijk open houden. Op die manier kunnen moeras- en rietvogels, zoals de snor, rietzanger en kleine karekiet, hiervan kunnen profiteren. Om dit voor elkaar te krijgen, heeft Natuurmonumenten voldoende vrijwilligers nodig. In dit natuurgebied zijn al een enthousiaste vrijwilligersgroepen actief, maar we zoeken versterking.

Geïnteresseerd?

Past de functie van vrijwilliger natuurbeheer bij jou? Neem dan contact op met boswachter Niels Schouten, 06 – 54 29 52 04 of [email protected]
 

Boswachter Olga Ekelenkamp
Olga Ekelenkamp