Bloemen ijsblokjes maken
Je zomerdrankje laat je sprankelen; je kunt zelf ijsblokjes maken van eetbare bloemen, fruit en kruiden zoals lavendel, rozenblaadjes, bramen, rozemarijn. En ze geven ook nog een lekker smaakje aan je water of limonade. Klik hier voor het recept.
Speeltip
Wat heb je nodig voor ijsblokjes met bloemen
- Eetbare bloemen, zoals rozenblaadjes, Oost-Indische kers, lavendel.
- IJsblokjesvorm.
- Water (voor heldere ijsblokjes kan je het beste mineraalwater gebruiken).
IJsblokjes maken doe je zo
Leg in ieder bakje van je ijsblokjesvorm een bloem. Giet er nu vervolgens langzaam koud water op. Gebruik daarvoor een maatbeker met tuitje. Leg ze dan voorzichtig in de vriezer. Na een paar uur zijn ze klaar. Dat ziet er mooi uit, toch?!
Naast bloemen kan je ook kruiden (blaadjes munt, rozemarijn, citroenmelisse) en fruit (frambozen, bosbessen) gebruiken.
Tip: Voor extra smaak meng je het water eerst met vlierbloesemsiroop. Die siroop heeft geen kleur waardoor de ijsblokjes helder blijven.