Ga direct naar inhoud

Gehaktbol met pindasaus

Vogels hebben het zwaar in de winter. Het is koud, nat en voedsel is er veel minder te vinden. Maak zelf deze klassieker: een Gehaktbol met pindasaus. Met deze Vette Vogelsnack zorg je dat vogels koude, natte wintermaanden vrolijk tjirpend en tjelpend doorkomen.

Gehaktbol met pindsaus

Wat heb je nodig?

  • pan
  • blok plantaardig frituurvet (niet vloeibaar)
  • biologisch vogelzaad
  • vogelpindakaas
  • meelwormen

Hoe maak je een gehaktbol met pindasaus?

Smelt wat frituurvet* in een pan en hak ondertussen wat ongezouten en ongebrande pinda’s grof.Voeg ze vervolgens al roerend samen. Is het wat gestold en afgekoeld? Rol er dan een flinke bol van. Pindasaus: smelt wat vogelpindakaas** en giet dit over je bol. Heeeeerlijk! Tip: Sprenkel er nog wat meelwormen overheen.

* Geen vloeibaar frituurvet!

**Een pindakaas alleen gemaakt van pinda’s, zonder toevoegingen.